Prečo sa ženy boja klobúkov?

Na začiatku minulého storočia boli klobúky neoddeliteľnou súčasťou mužského aj ženského šatníka. Dnes po nich, žiaľ, niet ani stopy. Aká škoda. Niektoré ženy sa vyhovárajú na nepraktickosť, iné nechcú, aby ich všetci videli. Nebojte sa to zmeniť.

Nechcená pozornosť

V pozadí sú klobúky, kapucne a honosné klobúky. Je teda jasné, že v momente, keď sa rozjasníte, budete pútať pozornosť a pohľady všetkých okolo. Niektorí sa na vás budú pozerať s nepochopením, iní vás za vašu odvahu odmenia zdvihnutým palcom. Pri pokrývke hlavy, ktorá sa bežne nenosí, si musíte zvyknúť na reakcie. Tie dobré a tie trochu horšie.

Móda je však predovšetkým o sebaprezentácii a sebavedomí. A klobúk vám toho poskytne veľa. Budete sa cítiť výnimočne, akoby ste boli na ulici úplne sami. Na druhej strane nezabúdajte, že je to pravdepodobne najvýraznejší kúsok celého outfitu, takže ho vyberajte tak, aby ste neboli skôr na smiech. Zabudnite na lacné materiály a pochybnú kvalitu. Hľadajte pravú vlnu, neutrálne a ľahko kombinovateľné farby. Cena bude vyššia, ale takýto klobúk vydrží v mojom šatníku desiatky rokov.

Nepreskúmaná zóna

O klobúkoch sa toho veľa nevie. Nenosíte ich, nestrácate čas zisťovaním podrobností o nich. Je to pochopiteľné. Zároveň je to však jeden z dôvodov, prečo sa im mnoho ľudí vyhýba. Nájdite si vo svojom okolí obchod s klobúkmi a nechajte si poradiť, skúste byť kreatívni. Skutočne si na nich pochutnáte.

Starostlivosť o vlasy

Vlasy sú korunou krásy. O tom niet pochýb. A pokrývka hlavy môže všetko pokaziť. Kučery ochabujú, vlny vypadávajú z miesta, drdol sa láme a jednotlivé vlasy lietajú na všetky strany, ofina sa krúti a nedá sa narovnať. Áno, aj to sa môže stať. Stačí si však vybrať správnu veľkosť podľa obvodu hlavy, upraviť klobúk a pribaliť si do tašky stylingový prípravok. Jednoduché a účinné.