Už vás nebaví jesť stále to isté mäso dokola? Zo všetkých strán počujeme, ako jesť mäso nemusí byť práve až tak zdravé, ako si myslíme. Vďaka tomu čím zvieratá kŕmi, len aby rýchlo mali tú pravú mieru na porážku. Mäso už nie je nejakou neobvyklou lahôdkou. Toto ale nemôžeme povedať o mäse pštrosím! Už ste ho vyskúšali?
Toto mäso je vynikajúca a gurmáni si veľmi pochutia. Nebudeme tvrdiť, že je tento druh mäsa zrovna lacný. Cena pštrosieho mäsa sa pohybuje cca 500 Sk za kilo, čo je teda dosť, ale zaručujeme vám, že táto investícia sa vám oplatí a pochutnáte si a ľutovať rozhodne nebudete.
Pštrosie mäso je zdravé
Pštrosie mäso je veľmi chutné a hlavne zdravé. Vo 100g mäsa máme obyčajné 2g tuku, 27g proteínov, 68mg cholesterolu a tiež obsahuje väčšie množstvo železa ako ostatné mäso. Je veľkým zdrojom vitamínov skupiny B a má vysoký podiel horčíka. Pokiaľ si potrpíte na zdravý životný štýl tak toto mäso je pre vás to pravé.
Ako ho pripraviť
Toto mäso nie je vhodné dlho skladovať. Vďaka dlhému skladovanie totiž dochádza k jeho vysušovaniu. Najviac si na mäse pochutnáte, ak si ho urobíte na grile alebo ho dáte do rúry. Je potrebné dať si pozor, aby ste ho zbytočne nepřepekli a nepripravili sa o jeho šťavnatosť. Korenie je čisto na vašej chuti, ale nemalo by ho byť moc, aby neprebili chuť tak lahodného mäsa.
Ako prílohu, k tomuto mäsu, môžete zvoliť ľahký zeleninový šalát.
K čomu ho prirovnať
Vzhľadom sa pštrosie mäso podobá zverine, ale chuťou by sme ho prirovnali k hovädziemu mäsu.