Tvarôžky nevonia, ale pomôžu ku zdraviu!

Taky patríte k milovníkom olomouckých syrečkov? Že áno, ale okolie z toho nie je moc nadšené? Máme pre vás jednoduchú radu. Stačí ich presvedčiť o ich prospešnosti na vaše zdravie. Tvarôžky totiž neobsahujú žiadne chemické prímesi. A ak ani toto neohromí vašu spoločnosť, tak ich účinok na chudnutie určite zaberie. Kto by nechcel chudnúť, že?

Vápnik

Tvarôžky sú pre nás veľkým prírodným zdrojom veľmi prospešného vápnika. Vápnik je pre naše telo veľmi dôležitý. Je jednou z najdôležitejších látok na tvorbe kostí a zubov, ovplyvňuje zrážanlivosť krvi, kontroluje rovnováhu kyselín. Vďaka dodávanie vápnika zabránite možné osteoporóze a ďalším závažným ochorením kostí.

S tvarôžky k štíhlej postave

Tvarôžky majú veľmi malý obsah tukov a tiež sacharidov. Ak si teda pripravíte desiatu alebo večeru z celozrnného pečiva a k tomu pridáte tvarôžky, je to jedno z najideálnejšieho diétneho jedla. A hlavnou výhodou je rýchlosť a jednoduchosť prípravy. Tiež môžete tvarôžky pridať do zeleninového šalátu. Dodajú mu novú chuť a „vôňu“.

Jedna nevýhoda 

Ako všetko aj tvarôžky majú jednu nevýhodu. A tou je obsah soli. Vďaka soli sa obsah vápnika trochu zráža a tiež krvnému tlaku to moc neprospieva. Pokiaľ si teda chcete na tvarůžkách pochutnať bez výčitiek, treba soli ubrať v inom jedle. Predsa len soľ konzumujeme vo veľkom množstve, bez toho aby sme si boli toho vedomí. Preto ak to pôjde, soľ vynechajte, kde sa dá.

Čo z nich pripraviť?

Pre nás asi trochu nezvyklý je spôsob prípravy na sladko. Ako na to? Na koliesko tvarôžky dajte marmeládu podľa vašej chuti a doplňte šľahačkou a Tvarůžek je pripravený na konzumáciu. Čo je naopak pre nás poznáme, sú tvarôžky vyprážané v trojobale. Potom je možnosť využitia Tvarůžek vo smotanových omáčkach.